headder2
headder
 
center för helhetsterapi
LÄNKAR
   

Yoga    

 

Medicinsk Yoga
Det är en terapeutisk form av den klassiska Kundaliniyogan, som är minst 5000 år gammal ursprunglig yoga från norra Indien och Tibet. Det är en kraftfull yogaform där andningen är central Det är enkla, mjuka lugna och inkännande kroppsövningar, effektiv andnings- och koncentrationsteknik, djupavslappning och meditation. Yogapassen är utformade så att alla, utifrån sina egna förutsättningar, ska kunna utöva dem. Det finns ett ordspråk inom Kundaliniyogan som säger; ”det räcker med att du lutar dig åt rätt håll i en övning så får du effekt av den”.
Övningarna går även bra att göra sittande på en stol.

Kundaliniyoga
De flesta kroppsställningarna i kundaliniyoga är relativt lätta att utföra. Nästan alla människor kan göra övningarna även om man är lite äldre eller inte har tränat på länge. Du behöver inte vara vig eller i fysisk toppform för att kunna göra kundaliniyoga.

Vinyasa Yoga
Vinyasa är en dynamisk form av yoga där du binder samman asanas (yoga-positioner) med hjälp av andetagen. Resultatet blir ett skönt meditativt rörelsemönster då du tack vare den speciella ujjayi-andningen skapar värme i kroppen. Mina vinyasa pass är fysiskt dynamiska pass – men alltid anpassade efter elev. Jag har elever som är elittränande unga tjejer och killar och jag har de som närmar sig de 90. Jag anpassar passet efter person, men man kommer alltid att utveckla styrka, smidighet, fokus och balans.

Silver Age Yoga
Silver Age Yoga, senioryoga, är en utveckling av Hatha Yoga.I samråd med geriatriker har Yogaformen speciellt anpassats till äldres behov och utmaningar. Med Silver Age Yoga kan även äldre tillgodogöra sig yogans fördelar på ett säkert sätt.