Oasen Logotype
START BEHANDLINGAR TERAPEUTER GRUPPTRÄNING INSTRUKTÖRER SCHEMA KONTAKT OM OASEN LÄNKAR
Andreas Elf
Berit Falk
Utbildning och Sysselsättning

Jag är en person som brinner för personlig och själslig utveckling. Varför finns just du till? Hur kan du göra medvetna val i ditt vardagsliv, så att du lever i enlighet med din inre kompass? Ofta lägger vi gårdagens sorger, stress och besvikelser i kroppen. För att leva till fullo, krävs det att själen får plats i kroppen. Kroppen är vår bästa guide och följeslagare. Om kroppen ska försättas i ett självläkande tillstånd, krävs det trygghet och lugn. De allra flesta lever alldeles för mycket i vardagsstress och går från en aktivitet till nästa utan tid för återhämtning.

De verktyg jag använder mig av är dels Frigörande andning och dels Kraniosakral (eller kraniell) Osteopati. (Förutom kosttillskott och annan rådgivning.) Den frigörande andning jag utbildat mig inom är Biodynamic Breathwork and Trauma Release System (www.biodynamicbreath.com), det är en helhetsmässigt andningssystem som inkorporerar andning, rörelse, ljud, beröring, känslor och meditation. Genom dessa element kommer man i kontakt med kroppsminnen och lär sig lyssna på kroppens språk. När man kan tillgodose de behov kroppen har, är det lättare att leva i harmoni. Oavsett om du går igenom en utvecklingsfas i livet eller bara är intresserad av vad som finns sparat i kroppen är det här ett underbart verktyg för att utforska sig själv och känna större positiv kontroll i livet.

Inom Kraniosakral Osteopati, använder man lätt beröring för att ta fram de spänningar som finns lagrade i kroppen. Min fokus här är ofta att få en balans på stress-strukturer och “ta-det-lugnt-strukturer”. Exempel på stress-strukturer är psoas-muskeln (den stora höftböjaren), diafragma-muskeln (den stora andningsmuskeln), käk- och axel-muskulatur och nerver såsom trigeminus-nerven (den stora ansiktsnerven) och den sympatiska gränssträngen, som är en serie sammankopplade nerver som ligger i bröstryggen. Exempel på “ta-det-lugnt-strukturer” är vagus-nerven (den stora magnerven) och våra organ. Ofta hamnar känslor, alltifrån vardagsstress till sorg och ilska, i våra organ. Genom att ta fram spänningar i organ får man ofta en suck av lättnad och även chakra-systemet öppnas upp.

Om det här känns rätt för dig, tycker jag att vi ska boka ett möte och se vad vi kan öppna upp! Boka på osteopatandreaself.kaddio.com/booking/ eller hör av dig till 0707704743.

 

© Oasen 2023 — Vendevägen 11c — Djursholms Torg — 182 69 Djursholm — Tel. 08-755 12 32