Oasen Logotype
START BEHANDLINGAR TERAPEUTER GRUPPTRÄNING INSTRUKTÖRER SCHEMA KONTAKT OM OASEN LÄNKAR
 
  Gruppträning
  MediYoga  

MediYoga®/medicinsk yoga
Fokus - Stillhet - Läkning
En vetenskapligt bevisad yoga som ger mätbara effekter på hälsan. Yogaformen som fungerar för alla. Det är sköna, mjuka kroppsövningar, effektiv andnings- och koncentrationsteknik, djupavslappning och meditation.
Den kan fungera som en avancerad form av terapi och rehab för självläkning som bl a;

  • Sänker blodtrycket
  • Minskar stressen
  • Förbättrar sömnen
  • Lindrar smärtan
  • Hormonbalanserande
Träna med Susanne Yinyoga
 

Stärk dina muskler, forma din kropp
och få ett rofyllt sinne.

I en liten grupp kommer du genom skonsamma rörelser träna upp din rörlighet, bygga upp din styrka och förbättra din balans. På så sätt förebygger du skador. Eventuell smärta i kroppen kan minska eller försvinna. Fysisk träning gör att vi mår bättre och att vi blir gladare. Övningarna utförs i lugnt tempo för att undvika skador. Träningen utgår från varje individs förutsättningar och passar alla oavsett kondition eller ålder. De lugna rörelserna gör dig starkare och du får en ökad kroppskännedom likväl som du får ett inre lugn och välbefinnande. Jag Susanne är utbildad Callaneticslärare och jag har haft grupper på Oasen i Djursholm sedan 2002.

 

Yinyoga är en passiv form av yoga
där vi sitter och ligger i olika positioner under en längre tid, ca 3-5 min, där musklerna slappnar av helt med hjälp av kroppens egen tyngd utan stretch och drag. Vi slappnar av och låter kroppen vara och kommer på så sätt mycket djupare. Yinyoga passar alla människor och kroppar. Den fyller hela dig med ny energi och lugnar sinnet

 
Medicinsk Qigong  

Naturen och människan i harmoni
Medicinsk qigong enligt Biyunmetoden utgår från en samverkan med naturen. Det är en underbar självhjälpsmetod där du genom avslappning, naturlig andning, koncentration och långsamma mjuka rörelser tillför livsenergi till kroppen. Man kan kalla det en rörelsemeditation. Genom att träna medicinsk qigong stärker du ditt immunförsvar och förbättrar din allmänhälsa. Du motverkar stress och löser upp spänningar och blockeringar i kroppen. Inom dig själv finns en stor energi och läkekraft. Den medicinska qigongen hjälper dig att få tillgång till din egen helande kraft!

 

 

Självförsvar för kvinnor  Balett för vuxna

• Vill du lära dig enkla effektiva tekniker?
• Vad säger lagen?
• Vi jobbar teoretiskt och praktiskt
• Ha kul
• Passar åldrarna 17 år och uppåt

Vi träffas 5 söndagar kl. 16.00 och håller på 1 tim 15 min
Inga förkunskaper behövs.
Jag har tränar självförsvar över 30 år och är lic. självskyddsinstruktör
Maila till berit.abh@gmail.com för att anmäla dig till vårens start

 Information kommer inom kort

Andning, energipåfyllning, och meditation är alltid det primära… HathaYoga

 

 

Ordet Hatha kommer från Sanskrit, där Ha betyder sol och Tha betyder måne. Hathayogans syfte är att främja inre lugn genom att balansera energierna från dessa två. De mjuka, fysiska stretchande positionerna, asanas, hålls mer statiska och görs i ett lugnare tempo än i andra mer fysiska och dynamiska yogaformer. Positionerna kombineras med andningsövningar och olika meditationstekniker för att uppnå balans mellan kropp och sinne. Yogaövningarna är enkla och kan utföras av alla oavsett tidigare erfarenhet.

Träna med Susanne MediYoga Qigong Självförsvar
HathaYoga
 
© Oasen 2021 — Vendevägen 11c — Djursholms Torg — 182 69 Djursholm — Tel. 08-755 12 32