Oasen Logotype
START BEHANDLINGAR TERAPEUTER GRUPPTRÄNING INSTRUKTÖRER SCHEMA KONTAKT OM OASEN LÄNKAR
 
  Gruppträning
  MediYoga  

MediYoga®/medicinsk yoga
Fokus - Stillhet - Läkning
En vetenskapligt bevisad yoga som ger mätbara effekter på hälsan. Yogaformen som fungerar för alla. Det är sköna, mjuka kroppsövningar, effektiv andnings- och koncentrationsteknik, djupavslappning och meditation.
Den kan fungera som en avancerad form av terapi och rehab för självläkning som bl a;

  • Sänker blodtrycket
  • Minskar stressen
  • Förbättrar sömnen
  • Lindrar smärtan
  • Hormonbalanserande
Callanetics Yinyoga
 

Stärk dina muskler, forma din kropp och få ett rofyllt sinne.
Callanetics är ett träningsprogram som stärker och sträcker ut hela kroppen. Med små, långsamma rörelser utnyttjas musklernas eget motstånd och hela kroppen arbetas igenom på ett effektivt sätt. Mage, stuss, lår, armar och nacke får sin beskärda del av lektionen. Många av övningarna fokuserar även på bäckenbottenmuskulaturen som är viktig för ryggens välbefinnande och förebyggande av inkontinens.

 

Yinyoga är en passiv form av yoga
där vi sitter och ligger i olika positioner under en längre tid, ca 3-5 min, där musklerna slappnar av helt med hjälp av kroppens egen tyngd utan stretch och drag. Vi slappnar av och låter kroppen vara och kommer på så sätt mycket djupare. Yinyoga passar alla människor och kroppar. Den fyller hela dig med ny energi och lugnar sinnet

 
Medicinsk Qigong Pilates

Naturen och människan i harmoni
Medicinsk qigong enligt Biyunmetoden utgår från en samverkan med naturen. Det är en underbar självhjälpsmetod där du genom avslappning, naturlig andning, koncentration och långsamma mjuka rörelser tillför livsenergi till kroppen. Man kan kalla det en rörelsemeditation. Genom att träna medicinsk qigong stärker du ditt immunförsvar och förbättrar din allmänhälsa. Du motverkar stress och löser upp spänningar och blockeringar i kroppen. Inom dig själv finns en stor energi och läkekraft. Den medicinska qigongen hjälper dig att få tillgång till din egen helande kraft!

God hållning – Styrka – Smidighet – Balans – Fokus

Pilates handlar om att du ska bevara eller få tillbaka en god hållning, bli stark och smidig. Vid Pilates träning samverkar kroppens alla muskler på bästa sätt, från de allra djupaste till de allra ytligaste muskelgrupper. Med mjuka övningar bygger du därmed skonsamt upp en styrka utan att träna med tunga tyngder. Din balans, rörlighet samt kroppskännedom förbättras. Pilates träna i förebyggande samt rehabiliterings syfte. Rekommenderad träningsform utav sjukgymnaster. Möjlighet till PT, träning för seniorer, ungdomar, män finns.

Självförsvar för kvinnor  Balett för vuxna

• Vill du lära dig enkla effektiva tekniker?
• Vad säger lagen?
• Vi jobbar teoretiskt och praktiskt
• Ha kul
• Passar åldrarna 17 år och uppåt

Vi träffas 5 söndagar kl. 16.00 och håller på 1 tim 15 min
Kostnad 900kr
Inga förkunskaper behövs.
Jag har tränar självförsvar över 30 år och är lic. självskyddsinstruktör
Maila till berit.abh@gmail.com

 Information kommer inom kort

Pilates MediYoga Qigong Callanetics Självförsvar
 
© Oasen 2019 — Gudmundvägen 7 — Djursholms Torg — 182 69 Djursholm — Tel. 08-755 12 32