Oasen Logotype
START BEHANDLINGAR TERAPEUTER GRUPPTRÄNING INSTRUKTÖRER SCHEMA KONTAKT OM OASEN LÄNKAR
Vaida Gudaityte
Vaida Gudaityte
Telefon: 0707 31 39 48
Hemsida: www.footprintsbyvaida.com
E-post: vaida04@yahoo.se
Utbildning och Sysselsättning

Jag är intresserad av hälsa och är nyfiken, hur människokroppen fungerar. Och fascinerad, vilken läkningskraft den har! Med åren har jag insett, inte minst av egen erfarenhet, att vi själva, med vårt leverne, kan göra väldigt mycket för att må bra, även om vi har olika förutsättningar och även om det tar olika lång tid för oss att läka. 

Hälsa för mig är välmående och välbefinnande, inte frånvaro av sjukdom. Att vi i Sverige lever allt längre och längre betyder inte att vi är friskare. Målet ska vara att leva länge och må bra, både fysiskt och psykiskt. ’’Den friske har tusen önskningar, den sjuke – bara en’’, säger ett kinesiskt ordspråk. 

Jag är diplomerad zonterapeut och friskvårdsmassör och brinner för det jag gör.
Genom de behandlingar jag erbjuder vill jag ge dig möjlighet att både förebygga dålig hälsa och läka dig själv.
Vad behöver du för att må bra? Hör av dig. Förhoppningsvis hittar vi svaren.

  Zonterapi/Reflexologi behandlar allt från rygg- och nackvärk, migrän, magproblem, barnlöshet, hormonella störningar och energilöshet, men framförallt är det en avstressande terapi, som hjälper kroppen och själen att slappna av och på så sätt möjliggör självläkning. 

 Strykningsterapi – livskraftbehandling – jobbar på det bioenergetiska planet för att höja upp grundenergin i kroppen och lösa upp gamla blockeringar. Den används för människor, som ligger lågt i vitalitet, t ex utbrändhet, utmattningssyndrom, vid viss medicinering, fibromyalgi, oklara diagnoser och andra långvariga kroniska tillstånd. Sitter man ”fast i livet”, känner sig allmänt svag och nere, så är strykningsterapin att rekommendera. Strykningsterapin upplevs som en mycket skön och avslappnande terapi. 

Öronakupunktur är en behandlingsform, där punkter i örat stimuleras för att påverka kroppens funktioner. Den är effektiv vid smärttillstånd, inflammationer, sömnproblem, nedstämdhet, oro, ångest, olika slags beroenden (rökning, matmissbruk, droger, alkohol). Öronakupunktur förstärker effekten av annan behandling, därför kombinerar jag öronakupunktur med zonterapi. Behandlingen upplevs som mycket rogivande vid stressrelaterade besvär, den ger en större inre koncentration och medvetenhet. Friskvårdsmassage – klassisk svensk massage. Idag känner alla till massagens goda effekter: den gör spända muskler mjuka och elastiska, ökar blodcirkulationen i musklerna, stärker immunförsvaret och har avslappnande effekt på kroppen, motverkar stress, har god effekt på träningsvärk.

Friskvårdsmassage – klassisk svensk massage. Idag känner alla till massagens goda effekter: den gör spända muskler mjuka och elastiska, ökar blodcirkulationen i musklerna, stärker immunförsvaret och har avslappnande effekt på kroppen, motverkar stress, har god effekt på träningsvärk. 

Lymfmassage  Lymfsystemet bekämpar infektioner genom avlägsnandet av skadade och gamla celler samt toxiner, så ett fungerande Lymfsystem är superviktigt för vårt immunförsvar. Behandlingen upplevs som djupt avslappnade och väldigt behaglig. Det är bl a “måbrahormonet”, signalsubstansen oxytocin som frigörs som gör att man upplever sig avspänd. Oxytocin produceras i det parasympatiska nervsystemet som är en del av det autonoma nervsystemet. För att det parasympatiska nervsystemet skall aktiveras behövs vila och lugna situationer. Olika sorters beröring kan också ge den här effekten. Lymfmassage hjälper kroppen att balansera det sympatiska och parasympatiska nervsystemet. Lymfdränage är därför väldigt bra för dem som har trötthetssyndrom eller är stressade och kan hjälpa: avlägsna överflödig äggvita; transportera överskott av vatten och upplösta ämnen från vävnadsvätskan till blodet; muskelavslappning; sömnproblem; celluliter; minska halten av stresshormonet kortisol; dålig blodcirkulation; ödem; infektioner; slapp hud; värk / fybromyalgi; ansamling av slaggprodukter. Kom ihåg, att all läkning sker i avslappnad / vilotillstånd.

© Oasen 2023 — Vendevägen 11C — Djursholms Torg — 182 69 Djursholm — Tel. 08-755 12 32